De perfecte werkplek voor een loodgieter

Waar moet je allemaal aan denken bij het renoveren van je woning
October 23, 2018
3 tips om meer naamsbekendheid te realiseren voor je loodgietersbedrijf
October 23, 2018
Show all

Als loodgieter wil je alle ruimte hebben, om op efficiënte wijze aan de slag te kunnen gaan met werkzaamheden. Dit betekent dat de werkplaats op een overzichtelijke wijze moet worden ingericht. Het voorkomt bijvoorbeeld dat onderdelen al snel kwijt zullen zijn, of dat gereedschap overal rond blijft slingeren. Er is niets vervelender dan het moeten zoeken naar gereedschap, als je bezig bent met het uitvoeren van loodgietersklussen. Het zorgt voor onnodige frustraties en kost daarbij veel tijd! In dit artikel vertellen we je meer over het inrichten van een perfecte werkplek voor loodgieters.

 

Een werkbank aanschaffen voor op de werkplaats

Allereerst is het op een werkplek belangrijk, om voldoende ruimte te hebben voor het uitvoeren van werkzaamheden. Denk aan het inkorten van leidingen, het voorbereiden van afvoerleidingen, enzovoorts. Bekijk de website van een online bouwmarkt, om te zien welk type werkbanken er tegenwoordig worden aangeboden. Door voor een werkbank te kiezen voorkom je schade aan andere interieurelementen van je werkplek en heb je daarbij altijd voldoende ruimte. Het spreekt voor zich, dat het belangrijk is om de werkplek schoon en overzichtelijk te houden. Zo voorkom je ongelukken op de werkplaats!

 

Hang een bord op voor je gereedschap

Achter de werkbank kun je aan de muur een handig bord ophangen, waaraan je het gereedschap kunt bevestigen. Denk bijvoorbeeld aan een hamer, verschillende soorten schroevendraaiers, handige tangetjes, enzovoorts. Je kunt hier ook een gereedschapswagen voor aanschaffen, zodat je het gereedschap ook naar andere plekken op de werkplek kunt verrijden. Een gereedschapswagen koop je net als de werkbanken in online bouwmarkten. Bij kleinere werkplekken is zo’n gereedschapswagen echter niet noodzakelijk en is een reeds beschreven bord doorgaans overzichtelijker. Je kunt het bord zelf ontwikkelen en aan de muur hangen!

 

Comments are closed.