Hangmat installeren. Hoe doe je dat?

Waterafvoer van je terras
May 24, 2018
Waar moet je allemaal aan denken bij het renoveren van je woning
October 23, 2018
Show all

Een hangmat is een investering waar je geen spijt van gaat krijgen. Lekker dobbelen in de hangmat en bijkomen van een lange werkweek: het klinkt voor velen als muziek in de oren. Voordat je besluit welke hangmat je wilt kopen moet je op de hoogte zijn van de verschillen. Ook is het nuttig om te weten hoe je een hangmat kunt installeren en wat de mogelijkheden hiervoor zijn. Lees snel verder en wij vertellen je meer over het installeren van een hangmat.

Hangmat in de tuin

De meeste mensen die voor een hangmat kiezen hangen deze in tuin op. Dit kan tussen twee muren of tussen twee bomen. Bij het ophangen van een hangmat is stevigheid belangrijk. Daarbij is het slim om de hangmat laag op te hangen, maar niet te laag. Op deze manier voorkom je dat je een harde val kunt maken. Hang je de hangmat te laag dan kan je met je kont eenvoudig de grond raken. Heb je geen zin om een hangmat zelf op te hangen dan kun je kiezen voor een hangmat met standaarden. Deze is eenvoudig te installeren en kan binnen een korte tijd opgeborgen worden. Dit kan handig zijn wanneer de zomermaanden voorbij zijn.  

Hangmat op het dak

Heb je een dakterras of een plat dak dan kun je de hangmat op het dak ophangen.  Bij een plat dak is het belangrijk om na te gaan of het dak stevig genoeg is om erop te lopen. Bepaalde platte daken zijn zeer gevoelig, waarbij problemen optreden wanneer je over het dak heen loopt. Het mooie aan een hangmat op het dak is dat je een mooi uitzicht hebt en daarbij door niemand gestoord zult worden. Een hangmat op het dak plaatsen kan op verschillende manieren. Zo kan je een hangmat tussen twee muren hangen of je kiest voor een hangmat met standaarden. Ook is het mogelijk om een hangmat op het balkon op te hangen, mits deze groot genoeg is. In dit geval kun je de uiteinden van de hangmat aan de omheining van het balkon ophangen. 

Welke soort hangmatten zijn er?

Wie een hangmat webwinkel bezoekt komt erachter hoeveel soorten hangmatten er wel niet zijn. De ene hangmat is gemaakt van een lichte stof, wat hem geschikt maakt voor reizen. Maar je kunt ook kiezen voor een familie hangmat, die geschikt is voor 2 tot 3 personen. Ook zijn er hangmatten te vinden die je in de woonkamer kunt plaatsen, meestal worden deze met standaarden geleverd zodat je ze eenvoudig kunt ophangen en opbergen.

Comments are closed.