Hoe moet je je cv-ketel onderhouden?

Tips om een lekkage te voorkomen
January 31, 2017
Tenniskleding heren van alle grote merken
March 8, 2017
Show all

De cv-ketel is een van de meest essentiële elementen binnen je woning. Vanuit de cv-ketel wordt warm water naar de verschillende radiatoren in je woning geleid, om de kamers in huis te kunnen verwarmen. Een storing in je cv-ketel zal zodoende voor een grote ergernis zorgen, omdat je bij een cv-ketelstoring een avondlang in een koude woning door moet brengen. Gelukkig is het tegenwoordig in veel gevallen mogelijk om ook in de avonduren een cv-monteur in te schakelen, die de storing voor je kan verhelpen. Nog beter is het natuurlijk om een storing in de cv-ketel te voorkomen. Wij spraken voor het schrijven van dit artikel met een ervaren loodgieter, die veel ervaring heeft met het uitvoeren van cv-ketel onderhoud.

Verwijder het stof uit de cv-ketel

Aan de binnenzijde van de cv-ketel kunnen grote stofhopen ontstaan, zonder dat je dit direct ziet. Wie haalt immers de kap van de cv-ketel weg? Om de kans op storingen zo klein mogelijk te maken is het sterk aan te raden om het stof eens per zoveel tijd door een loodgieter te laten verwijderen. De loodgieter haalt de kap hierbij van de cv-ketel en verwijdert vervolgens alle stof tussen de losse onderdelen. Ook zal een cv-monteur de cv-ketel nalopen op beginnende slijtage aan de onderdelen.

Waar nodig worden de defecte onderdelen direct voor je vervangen, zodat de kans op een storing in de cv-ketel minimaal wordt. Het is raadzaam om dit algemene cv-ketelonderhoud zeker eens per twee jaar uit te laten voeren.

Het display van de cv-ketel controleren

Een tweede belangrijk aspect is het controleren van de display op de cv-ketel. Vaak wordt op het display getoond als er bepaalde stappen moeten worden uitgevoerd. Denk aan het vervangen van versleten onderdelen of het opnieuw vullen van de ketel. In de handleiding van de cv-ketel vind je precies welke foutcode voor welk probleem staat en hoe je dit op kunt lossen. Lukt het niet om het probleem te verhelpen? Schakel dan de hulp van een loodgieter in!

Comments are closed.