Waarom een loodgieter in dienst nemen voor de verkoop van je huis goed kan zijn

3 tips om meer naamsbekendheid te realiseren voor je loodgietersbedrijf
October 23, 2018
De huidige situatie van de bouwsector
December 19, 2018
Show all

Het is niet ongebruikelijk, dat de kopers van een woning bij de aanschaf van een woning een bouwkundig rapport op willen laten stellen. Met een bouwkundig rapport kan precies in kaart worden gebracht, op welke plekken in huis er onderhoud moet worden uitgevoerd om verschillende vormen van schade tegen te gaan. Daarbij kan er bijvoorbeeld schimmelvorming voorkomen op muren, kan er houtrot zijn ontstaan in houten constructies in huis, enzovoorts. Dergelijke vormen van schade zijn niet altijd te zien bij een bezichtiging van de woning. Lees verder op deze website, om te zien wat zo’n bouwkundig rapport precies inhoudt.

 

Gebreken laten verhelpen door een loodgieter

Veel van de gebreken die bij een bouwkundig rapport naar voren kunnen komen, worden veroorzaakt door lekkages. Denk bijvoorbeeld aan een lekkage rond leidingen tussen muren, een lekkage rond de dakbedekking, enzovoorts. Door voor de verkoop van een woning een loodgieter in te schakelen, kunnen dergelijke gebreken vooraf verholpen worden. Zo zal het bouwkundig rapport uiteindelijk positiever zijn, wat van invloed is op de waarde van je woning. Ook is het geen prettig idee, dat de waterschade steeds verder toe zal nemen in de periode dat de woning nog niet verkocht is zonder hulp van een loodgieter.

 

Nieuwe cv-ketel in huis laten plaatsen

Naast het onderhoud wat een loodgieter uit kan voeren aan woningen, kan een loodgieter een bestaande cv-ketel in huis voor je vervangen. Laat de cv-ketel op gas bijvoorbeeld vervangen voor een moderne elektrische warmtepomp. Het geeft aan dat je woning klaar is voor de toekomst! Daarbij hoeven kopers zelf niet meer in een nieuwe cv-ketel te investeren. Iets waar men geen extra hypotheek voor aan kan vragen. Als de cv-ketel al door jezelf vervangen is, zal zo’n extra hypotheek ook niet langer nodig zijn. Deze kosten zitten op zo’n moment al in de woningwaarde.

Comments are closed.