Het water op het platte dak loopt niet weg. Wat nu?
May 24, 2018
Hangmat installeren. Hoe doe je dat?
May 24, 2018
Show all

Wateroverlast kan veroorzaakt worden door teveel bestrating in de tuin, maar dit hoeft niet altijd het geval te zijn. Het water moet ergens naar toe en dus moet je met een oplossing komen om problemen te voorkomen. Ben je van plan om een terras in te richten? Lees dan hier hoe je met de inrichting van je terras rekening houdt met de waterafvoer. Door het regenwater op de juiste manier af te voeren voorkom je problemen in je woonwijk en maak je jouw eigen tuin meer zelfvoorzienend op het gebied van water. Maar dat is niet het enige: ook je tuinplanten worden er blij van!

Afvoerputjes of afvoergoten aanleggen

Bij de aanleg van je terras is het belangrijk dat de bestrating iets afloopt, bijvoorbeeld richting het gras of de borders van de tuin. Het water wordt hier opgevangen door de afvoerputjes en wordt door de afvoergoten verder afgevoerd. Of je afvoerputjes en afvoergoten nodig hebt hangt vooral af van het vermogen van de grond om water op te nemen. Heb je grond dat slecht draineert dan is de installatie van afvoerputjes -goten noodzakelijk. Het water wordt dan via het riool afgevoerd. In sommige gevallen is het noodzakelijk om een extra put aan te leggen om overbelasting ervan te voorkomen. Ook een afvoergoot tussen de tegels is kan zorgen voor een betere afvoer van het water.  

Tuinplanten

Ook kan het helpen om tuinplanten te installeren, bijvoorbeeld in iedere hoek van het terras eentje. In dit geval bedoelen we planten die je in de grond zet. Het is aan te raden om voor planten te kiezen die veel water opnemen, maar ook ook vrede hebben wanneer er wat minder regen valt. Tuinplanten online kopen is eenvoudig en snel. Neem contact op met de (online) tuincentra en vraag welke planten veel water opnemen. Door voor de juiste tuinplanten te kiezen wordt het water op een natuurlijke wijze afgevoerd. Het is eveneens goedkoper dan de aanschaf en installatie van afvoerputten en goten.  

Kies voor een groene overkapping

Wil je graag een overkapping voor je terras dan kan een groendak uitkomst bieden. Een groendak bestaat uit plantjes die bestemd zijn tegen verschillende weersomstandigheden. Het voordeel van deze plantjes is dat ze water opnemen, waardoor de afvoer van het water geleidelijker aan verloopt. Een groendak kan online aangeschaft wordt en kun je eenvoudig zelf installeren.

Comments are closed.