4 redenen om voor zonnepanelen te kiezen

3 trends voor kozijnen
May 26, 2017
Kiezen voor een kunststof of houten kozijn?
May 24, 2018
Show all

Het aantal zonnepanelen wereldwijd groeit sterk. Maar waarom wordt er massaal voor deze panelen gekozen? In dit artikel vind je een viertalvoordelen die u wellicht overtuigen om voor zonnepanelen te kiezen.

Bijdragen aan een beter milieu
Het is een milieubewuste keuze om te kiezen voor zonnepanelen. U wekt namelijk uw eigen groene stoom op, waardoor u minder afhankelijk bent van fossiele brandstoffen. Hierbij komen verschillende schadelijke stoffen vrij zoals broeikasgassen als kooldioxide (CO2). Het gebruik van zonnepanelen kent daarentegen geen uitstoot van dit soort schadelijke stoffen en draagt daardoor bij aan een beter milieu. Zonnepanelen zijn dus een schone, stille en duurzame manier van energie opwekken.

Bespaar geld
Zonnepanelen zijn een flinke investering maar op de lange termijn bespaart u er geld mee. Omdat u overtollig opgewekte stroom gewoon kunt verkopen tegen het energietarief, zullen uw zonnepanelen ongeacht de energieprijs een vast percentage op de energierekening besparen.

Ook kunt u mogelijk een subsidie aanvragen, maar dit verschilt sterk per product of plaats. Een uitgebreid overzicht van subsidieregelingen voor zonnepanelen vindt u op Zonnepanelengids.com.

Lange levensduur
Het kost veel geld om zonnepanelen aan te schaffen, maar ze gaan heel lang mee. De meeste zonnepanelen gaan zo’n vijfentwintig jaar mee. De terugverdientijd van een zonnepaneel is tussen de 8 en 10 jaar, de rest is winst. Het rendement loopt na verloop van tijd wel iets terug, maar wanneer u de panelen goed onderhoudt en ze jaarlijks schoon laat maken valt het mee.

Stijging van de waarde van uw huis
Wanneer u kiest voor zonnepanelen is dit positief voor de waarde van uw woning. Deze duurzame manier van energie opwekken wordt als erg waardevol beschouwd en kan dus worden gezien als een uitstekende investering. Het energielabel van uw woning wordt gunstiger én de maandlasten worden verlaagd. En dat is aantrekkelijk voor potentiële kopers.

Comments are closed.